Collageproducties
Bonheidensteenweg 38  2812 Muizen – Mechelen
Tel.: 0485/71 61 57
BTW: BE 871874602

Algemene info, productie en tourneeplanning:
Huub Colla
info@huubcolla.be

Gsm: 0485 71.61.57

Administratie - Contracten - Facturatie:
Christine Verhaege
info@huubcolla.be
Gsm: 0486 05.99.15

Communicatie - technische fiches - lesmappen - prospecties:
Lien Robberechts
info@huubcolla.be
Gsm: 0478 47.09.32

 
Home > Theater > Strange Comedy

 

STRANGE COMEDY: DE SHOW

Een wervelende combinatie van illusionisme, circus en fysiek theater.

Een woordeloze show voor kijkers van 7 tot 100 jaar oud van overal ter wereld.

Een clownesk duo probeert een variété show op te voeren, boordevol magie, acrobatie, jongleerwerk, cabaret en adembenemende trucs. De ambitieuze clowns worden het slachtoffer van hun eigen illusies en komen in gevaarlijke, maar tegelijk hilarische situaties terecht. Zelfs hun eigen kostuums lijken hen vijandig gezind…

Strange Comedy… dat is een uur gevuld met illusionisme, circustrucs, poppenspel en humor. Een nostalgische vaudevillestijl wordt gecombineerd met de Muppet show door twee excentrieke figuren die blijven verbazen… Voor hun unieke artistieke en clowneske aanpak mochten zij reeds applaus van over de hele wereld ontvangen.

“Fascinerend, prachtig, verbazend en grappig. Verwacht het onverwachte!” – Liechtensteiner Vaterland.

Een creatie van Shelly Mia Kastner en Jason McPherson

Regie: Alex Navarro en Soisick Herbert

Kostumering: Susanna Burkhardt en Manon Desmarais

Strange Comedy: een dynamisch circusduo

Shelly Mia Kastner en Jason McPherson hebben de hele wereld rondgereisd met hun acrobatische kunsten: van Cirque du Soleil in Las Vegas tot de tv-reeks Le Plus Grand Cabaret du Monde in Parijs. Op het CCTV Comedy festival in Peking en in BBC’s The Slammer Returns waren ze graag geziene gasten. Ook een tournee in Canada met hun eigen theatershow kunnen ze op hun palmares schrijven.

Aan het eind van 2009 werden ze uitgenodigd door het beroemde Wintergarten Variete Theatre in Berlijn om hun werk hier met succes te vertonen. Sindsdien woont het duo in Duitsland en voerden ze hun voorstelling op in het friedrichsbau Variete, Dasdie Brettl, Pegasus Variete en Zurich's Himmel auf Erden. Drie jaar lang waren zij als clowns ook vast verbonden aan de wintershow Wundertute in het GOP Variete Theatre.

Sindsdien heeft Strange Comedy ook haar eigen theater/circusvoorstelling in tal van steden opgevoerd en reisden Shelly en Jason naar Italië, Zwitserland, Luxemburg, Kroatië, Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Tsjechië en Slovakije. Nu is ook België aan de beurt.

Strange Comedy was ook te zien op heel wat festivals waaronder The Blackpool Magic Festival UK, The Humor Festival Velden Austria,  The international Comedy Festival of Moers, Komedie & Ko. Liechtenstein, Mercantia Certaldo, en La Luna e Azzurra Tuscany. 

Shelly Mia Kastner werd geboren in Canada (Montreal). Ze studeerde onder meer aan de Londen Acadamy voor muziek & drama, École Jaques LeCoq,  École Philippe Gaulier en Flip Gym Montreal (trapeze).

Jason McPherson is afkomstig van San Francisco en werkte zijn studies af aan The Celebration Barn Theater en The San Francisco School of Circus Arts.

Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in 1998 tijdens een internationale tournee met Cirque Ingenieux, waar het trapezemeisje verliefd werd op de clown van het circus... Tien jaar later zouden ze trouwen, maar al in 2006 vormen zij als Strange Comedy samen een prachtig paar!

Voor een eerste indruk: http://www.youtube.com/user/shellia1

Beschikbaarheid 2017-2018:

 


Collage
CollaGe is erkend door de Vlaamse Gemeenschap als bureau voor private
arbeidsbemiddeling
onder nummer VG.996/BA.

© 2004 Collageproducties VOF - Bonheidensteenweg 38 - 2812 Muizen – Mechelen - tel: 0485/71.61.57 - e-mail: info@huubcolla.be - webdesign: Pirana.be