Collageproducties
Bonheidensteenweg 38  2812 Muizen – Mechelen
Tel.: 0485/71 61 57
BTW: BE 871874602

Algemene info, productie en tourneeplanning:
Huub Colla
info@huubcolla.be

Gsm: 0485 71.61.57

Administratie - Contracten - Facturatie:
Christine Verhaege
info@huubcolla.be
Gsm: 0486 05.99.15

Communicatie - technische fiches - lesmappen - prospecties:
Lien Robberechts
info@huubcolla.be
Gsm: 0478 47.09.32

 
Home > Theater > Jonas Vermeulen en Boris Van Severen

 

The Great Downhill Journey Of Little Tommy


van en met Jonas Vermeulen en Boris Van Severen


The Great Downhill Journey Of Little Tommy gaat over een jongen, Tommy, die samen met zijn moeder in een stad op een heuvel woont. Op een dag beslist hij dat hij de zee wil zien en vertrekt hij met zijn fiets voor een tocht naar beneden. Onderweg komt hij allerlei figuren tegen die om de één of andere reden niet in de stad thuis horen.

foto: Basiel Debrock

The Great Downhill Journey Of Little Tommy is een voorstelling waarbij het verhaal verteld wordt in songs. Die songs worden aangevuld met live tekeningen van Sarah Zeebroek.

The Great Downhill Journey Of Little Tommy

Tekst, spel en muziek Jonas Vermeulen, Boris Van Severen

Scenografie Hugo Moens

Muziek Thomas Deckx, Pieter-Jan Jansen

Visuals Sarah Yu Zeebroek

Coach Pieter-Jan De Wyngaert

Techniek Jonas Castelijns

Deze voorstelling was de masterproef van Jonas Vermeulen en Boris Vanseveren aan de afstudeerrichting Kleinkunst van de Artesis Hogeschool.

Els Van Steenberghe in de Knack:
Seks, drugs en rock-‘n-roll, dat is de door Ian Dury geïnspireerde definitie van theater die Knack Focus hanteert en dat is ook exact de visie van theatermakers Jonas Vermeulen en Boris Van Severen. Vermeulen liet zich reeds opmerken tijdens TAZ#2012 met een monoloog onder de grond. Ook deze masterproef speelt zich ‘underground’ af.

foto: Basiel Debrock

 

De heren vertimmerden, samen met Sarah Yu Zeebroek, de repetitieruimte van HETPALEIS tot een donker concertpodium (denk aan de groezelige podia die je aantreft in hippe muziekcafeetjes). Ze propten het vol (bas)gitaren, een drumstel, een synthesizer en een hammondorgel. Als achterwand fungeert een in lichtbakken opgehangen papierstrook waarop Zeebroek live illustraties maakt. En alle (Engelstalige) songteksten worden eveneens geprojecteerd.

 

foto: Basiel Debrock

Ook al oogt de setting als een podium van een of andere hardrockband, toch beleef je een echte (muziek)theatervoorstelling. Plot: een kleine jongen, Tommy, verlaat zijn alleenstaande moeder om de zee te zien. Op zijn tocht ontmoet hij louche figuren (van cafébazen met een trauma tot veiligheidsagenten en Zwarte Lola’s). Het is een typisch ‘Bildungsverhaal’ - eigen aan de leeftijd van deze theaterveulens, wellicht - over de volwassenwording van een jongen. Elke scène is een song en de heren putten daarvoor uit het rijke arsenaal der pop- en rockmuziekgeschiedenis.

Ze vertolken alle rollen al zingend én met een subtiel uitgedokterde mimiek (waarin vooral Vermeulen uitblinkt). Zowel de wanhopige moeder, een dronkenlap, de bedeesde Tommy als de verlepte Zwarte Lola zetten de twee glashelder en met verve neer zonder in al te karikaturaal spel te vervallen. Ze vertalen hun acteerspel naar geschreeuwde, gewiegde en/of grappige songs.

 

Ook al is het verhaaltje niet bijster origineel, de manier waarop het gebracht is , is succulent. Dit duo met cowboylaarzen, een plectrum in de achterzak van de zwarte jeans, een gepassioneerde spelersziel en een hart vol broze woorden zou wel eens een ferme portie sex and drugs and rock and roll in het hedendaagse theater kunnen injecteren. Very good indeed!

Recensies, reportages en filmpjes kan je hier terugvinden.

 

SPEELPERIODE 2016-2017: februari - maart 2017

 

 


Collage
CollaGe is erkend door de Vlaamse Gemeenschap als bureau voor private
arbeidsbemiddeling
onder nummer VG.996/BA.

© 2004 Collageproducties VOF - Bonheidensteenweg 38 - 2812 Muizen – Mechelen - tel: 0485/71.61.57 - e-mail: info@huubcolla.be - webdesign: Pirana.be